مشهورترین های روبات‌های تاریخ
نوشته شده توسط : مرتضی رمضانی

مشهورترین روبات‌های تاریخ

دانش

 - فکر می‌کنید کدام روبات، بیشترین تاثیر را بر پیشرفت فناوری بشر گذاشته است؟ گروهی از دانشمندان، نویسندگان علمی‌تخیلی و طراحان 18 روبات را انتخاب کرده‌اند.


تالار مشاهیر روبوت‌ها، جایی است که در آن از روبوت‌های تاثیرگذار بر پیشرفت فناوری بشری تجلیل می‌شود؛ خواه این روبات‌ها واقعی باشند و چه غیرواقعی. از سال 1382 / 2003 تاکنون، داورانی متشکل از پژوهشگران، نویسندگان و طراحان، تدوین این فهرست را برعهده گرفته‌اند و در سال جاری، پنج روبات جدید را انتخاب کرده‌اند.

1- سامانه جراحی داوینچی
این روبات، حرکت‌های یک جراح را در ابعادی بسیار کوچک انجام می‌دهد تا بتواند با کمترین آسیب، جراحی را انجام دهد. بیش‌از 200 روبات داوینچی هم‌اکنون برای جراحی‌های حساسی مانند ترمیم دریچه قلب استفاده می‌شود. پژوهشگران، هم‌اکنون درتلاشند نرم‌افزار کنترل داوینچی را ارتقا دهند تا این سامانه بدون آن‌که توسط یک جراح کنترل شود، عمل جراحی را انجام دهد.

2- ترمیناتور تی800
بعید است فیلم ترمیناتور (ویرانگر) محصول 1984 / 1363 را ندیده باشید. روبات تی800، ماشین نابودگری بود که آرنولد شوارزنگر نقشش را ایفا می‌کرد و کارهایی انجام داد که هنوز که هنوز است، پیش‌فرض بسیاری از مردم درباره روبات‌ها است. اما از آنها مهم‌تر، تاثیری است که داستان‌های علمی تخیلی (مانند مجموعه ترمیناتور) بر علم می‌گذارد. گروهی از پژوهشگران روباتیک در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه از نمایش‌های تخیلی نویسندگان از روبات‌ها برای بهبود طراحی و عملکرد روبات‌های فعلی استفاده کنند.

3- مریخ‌نوردهای اسپریت و آپورتونیتی
مریخ‌نوردهای اسپریت و آپورتونیتی، زمستان 1382 بر سیاره سرخ فرود آمدند و قرار بود ماموریتی 90 روزه داشته باشند. اما اکنون 5 سال است که این دو مریخ‌نورد، سطح مریخ را می‌کاوند. در مرداد 1383 / آگوست 2004، آپورتونیتی این تصویر را از سایه خودش گرفت، وقتی که رهسپار دهانه اندورنس (دهانه پایداری) بود. تصاویر فراوانی از این دو مریخ‌نورد و هم‌چنین سطح سیاره سرخ در آرشیو ناسا موجود است.

4- رومبا
جاروبرقی خودکار شرکت آی‌روبات، احتمالا موفق‌ترین روبات خانگی تمام تاریخ است! از سال 1381 که این جاروبرقی به بازار عرضه شد، بیش از 2.5 میلیون دستگاه از آن به فروش رفته است. بسیاری از خریداران این جاروبرقی نسبت به این ابزار تعلق خاطر پیدا کرده‌اند؛ برخی دیگر نیز برای آن اسم انتخاب کرده‌اند و حتی لباس تنش کرده‌اند. پژوهشگران روباتیک امیدوارند با ارتقای هوش مصنوعی این دستگاه و استفاده از نظرات مشتریان، کار با این روبات نظافت‌چی را آسان‌تر سازند.

5- هو-ای، ده‌وی و لویی
فیلم علمی‌تخیلی سایلنت‌رانینگ (فرار بی‌صدا) محصول ساال 1972 / 1351، داستان مردی است که به‌تنهایی از تنها گیاهان زمین باقیمانده در منظومه شمسی حفاظت می‌کند و برای این‌کار، با 3 روبات دیگر همکاری می‌کند. مراقبت و برداشت محصول گیاهان، حوزه‌ای فعال در روباتیک امروز است.

6- ریبرت هوپر تری‌دی (منتخب 2008)
مارک ریبرت که دکترای روباتیک دارد، کشف کرد که روبات‌ها برای آن‌که بتوانند با کارایی بیشتری کار کنند، باید مانند حیوانات حرکت کنند. نکته کلیدی در حرکت حیوانات این است که عدم تعادل به اندازه حفظ تعادل در حرکت آنها تاثیر دارد. روبات جهنده یک‌پای او مدام درتلاش است خودش را از افتادن نجات دهد و همین، سبب می‌شود که این روبات همیشه ایستاده باقی بماند؛ درست همان‌طور که حیوانات انجام می‌دهند. پس‌از این اختراع، ریبرت شرکت بوستون‌داینامیکز را تاسیس کرد و در آنجا نخستین قاطر کوچک روباتیک را ساخت که همانند قاطر واقعی حرکت می‌کند.

7- یونیمیت (منتخب 2003)
نخستین روبات صنعتی جهان، سال 1961 / 1340 در کارخانه جنرال‌موتورز آغاز به کار کرد. این روبات با انجام دستورالعمل‌هایی که روی نوار مغناطیسی ذخیره شده بود، قطعات خودرو را به یکدیگر جوش می‌داد. جورج ده‌وول و ژوزف انگلبرگر با الهام از داستانی علمی تخیلی، این روبات را اختراع کردند.

دیگر روبات‌های منتخب سال 2003 عبارتند از هال 9000 (روبات فرمانده فضاپیما در فیلم مشهور 2001، ادیسه فضایی)؛ مریخ‌نورد سوجورنر و آر2دی2، روبات بی‌سروصدای مجموعه جنگ‌های ستاره‌ای.

8- آسیمو (منتخب 2004)
شرکت ماشین‌سازی هوندا، آسیمو را نخستین‌بار در سال 2000 / 1379 رونمایی کرد و از آن زمان تاکنون، پیوسته بر توانایی‌های این روبات انسان‌نما افزوده است. مهم‌ترین این توانایی‌ها، دویدن و انجام کارهای پذیرایی است. شرکت هوندا، نمونه‌های آسیمو را به پژوهشگران در سراسر جهان قرض می‌دهد تا از آن برای تحقیقات روباتیک و هوش مصنوعی استفاده کنند.




:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 بهمن 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: